SPECIALGUIDNINGAR

De finskspråkiga specialguidningarna bekantar besökarna med aktuella utställningar. Guidningarna ingår i inträdesbiljetten. Max deltagarantal är 40 personer. Om du önskar förhandsboka en plats, vänligen kontakta: (02) 2627 100 / info@turuntaidemuseo.fi

HANNALEENA HEISKA

lör 16.2. kl. 19 Filmvisning och inledning av Veijo Hietala: Blade Runner, i samarbete med Turun elokuvakerho och Café Victor. Biljetter säljs på museets kassa 5 € / 7 € i dörren. / SLUTSÅLD
Turun taidemuseo esittää ohjaaja Ridley Scottin vuonna 1982 valmistuneen ja sittemmin kulttimaineeseen kohonneen tieteiselokuva Blade Runnerin (The Final Cut). Vuoden 2019 dystooppiseen Los Angelesiin sijoittuvassa tarinassa eläköitynyt poliisi Rick Deckard (Harrison Ford) saa tehtäväkseen jäljittää ja eliminoida joukon kapinallisia replikantteja, keinoihmisiä. Kohtaaminen Rachael-nimisen replikantin kanssa saa Deckardin kuitenkin pohtimaan toimeksiantonsa oikeellisuutta. Mediatutkija Veijo Hietala alustaa elokuvan ja avaa näkökulmia sen ajankohtaisiin teemoihin. Café Victor palvelee elokuvayleisöä illan ajan.

lör 9.3. kl. 14 Föreläsning på finska: Kasvojentunnistusteknologiat ja yksityisyyden rajat, forskare Samuel Singler. Samuel Singler avaa luennollaan näkymiä siihen, miten modernit valvontateknologiat vaikuttavat arkipäiväämme ja miten ne muuttavat käsityksiä identiteetistä ja yksityisyydestä. Hän pohtii myös kysymystä siitä, miten turvallisuus liittyy näihin teknologioihin. Singler valmistelee aiheesta väitöstutkimusta Oxfordin yliopistossa.

lör 27.4. kl. 14 Specialvisning: konstnären Hannaleena Heiska och kuratorn Mia Haltia
Taiteilija Hannaleena Heiska ja näyttelyn kuraattori, amanuenssi Mia Haltia johdattelevat yleisön näyttelyyn, joka esittelee Heiskan tuotantoa vuodesta 2007 vuoteen 2018.

DE FYRA ELEMENTEN

tis 5.3. kl. 17.30 Kurators visning på finska: Elli Liippo

lör 30.3. kl. 14 Föreläsning på finska: Taiteilijoiden taivaat, meteorolog Seija Paasonen / SLUTSÅLD

SVENSKSPRÅKIGA GUIDNINGAR

Svenskspråkiga allmänna guidningar ordnas månadens första och tredje söndag kl. 15. Finskspråkiga guidningar varje söndag kl. 13 och 14. Guidningen varar ca 60 min. Ingen förhandsanmälan krävs och guidningen ingår i biljettpriset.

KONSTNÄRSTRÄFFAR

tors 4.4 kl. 14 Nuutti Koskinen
Nuutti Koskinen berättar om sitt konstnärliga arbete och sina verk vid Åbo Bildkonstakademins Kuvateatteri (Slottsgatan 54). Språket är finska, fritt inträde.

ANDRA EVENEMANG

lör 26.1. kl. 15 Gitarrkonsert, ingår i inträdesbiljetten (6 €)
Turun konservatorion kitaristit konsertoivat Turun taidemuseossa kahden orkesterin voimin. Yläkouluikäisten Kitarasankarit-orkesteri esittää kansanlauluja eri puolilta maailmaa. Lukioikäisistä ja aikuisista koostuva Kitarissimo! soittaa Franz Schubertin viidennestä sinfoniasta kolme osaa sekä Maurice Ravelin Pavanen.

19.–24.2. Program under sportlovet
Mask workshop i museets aula. Gratis för barn under 16 år.

fre 15.3. kl. 17–19  & sön 17.3. kl. 15–17 Dansverket Ryppäitä!
Ryppäitä! on Riikka Kosolan naiseutta käsittelevä tanssiteos, joka on suunnattu kaikille sukupuolesta riippumatta: ”Naiseus kuin yksi suuri hengittävä putki ja tila, olemisen tila. Pohjalla ihmisyys, yksilöinä ja yhdessä.” Taidemuseoympäristöön koreografioitu teos jatkaa marraskuussa 2018 taidemuseossa nähtyä tanssiesitysten sarjaa. Esitys tapahtuu Turun taidemuseon Neljä elementtiä -näyttelyssä ja sitä voi seurata pääsylipun hinnalla.

Konsepti ja ohjaus: Riikka Kosola. Työryhmä: Riikka Kosola, Satu Hakamäki, Erika Malkki, Henna-Maria Hanhineva, Liana Potila, Annastiina Saastamoinen, Veera Alaverronen, Emmi Pennanen, Hanna Mäkinen, Ville Venho, Amita Kilumanga

lör 23.3. kl. 15 Konsert: Kalle Hakosalo - Lyömäsoittimia ym.
Kalle Hakosalon soolokonserttisarja 'Lyömäsoittimia ym.' esittelee modernia musiikkia kuuden tyyliltään erilaisen sävellyksen kautta. Hakosalo tulkitsee muun muassa Vinko Globokarin, Stefan Prinsin sekä Iannis Xenakiksen sävellyksiä lyömäsoittimilla, kuten marimballa ja rummulla. Perinteisten lyömäsoitinten ohella Hakosalon repertuaariin kuuluvat myös elektroninen musiikki, performanssi sekä videoprojisoinnit. Museon toisessa kerroksessa kuultava tunnin mittainen konsertti sisältyy museolipun hintaan.

ons 27.3. kl. 11–15 Seniorernas dag
Guidade tur på utställningar: kl. 11 Neljä elementtiä på finska, kl. 12 Hannaleena Heiska på finska, kl. 13 Hannaleena Heiska på svenska, kl. 14 föreläsning på finska: Annakaisa Suominen - Muistoja ikä kaikki. Merkitykselliset muistot ja ihmisen hyvinvointi.

Guidningar ingår i biljettpriset (pensionärer 6 €, gratis för assistenter). Max. 40 pers/grupp, assistenter medräknat. Anmälningar: (02) 2627 100 / info@turuntaidemuseo.fi

lör 30.3. | 6.4. | 20.4. | 4.5. kl. 9.30-11 Läsnäolon lauantaiaamut
Hidasta taiteen katsomista, mindfullnessia, museojoogaa ja äänimaljarentoututusta lauantaiaamuisin. Kertamaksu 12 €.

lör 6.4. kl. 11–15 Konstvärderingsdag
Hämta ett konstverk i din ägo för en gratis konsthistorisk värdering. Fokus ligger på verkens teknik, kvalitet, datering och upphovsman och råd ges också om konstverkets förvaring, renovering och placering. Prisuppskattningar eller äkthetsintyg ges inte. Konstvärderingen är gratis och experthjälp ges på både finska och svenska. Verken värderas av Åbo konstmuseums äldre amanuens Christian Hoffmann och amanuens Mia Haltia. Ingen förhandsanmälan krävs.

KONSERTER PÅ CAFÉ VICTOR

lör 2.2. Antti Autio
lör 2.3. Kynnet (special set)
lör 4.5. TBA

Biljetter säljs på Café Victor, priset 10 €/12 € i dörren. Dörrarna öppnas kl. 19. Konserter börjar kl. 20 och tar ungefär en timme. Hinderfri tillgänglighet.

Två biljetter för priset av en till museet med konsertbiljetten! Offerten gäller till 31.5.2019.